Ha pár szóban kellene jellemezni egy manapság átlagos vörös szőnyeges megjelenést, kapásból soroljuk, hogy: csillogó, telestrasszos, merész (sokszor nagyon merész), színes … Mindezek után bátran állíthatjuk, hogy Alicia Vikander a Velencei filmfesztiválon minden volt, csak nem átlagos, és bizony ez ott nem először fordult elő vele.

A svéd színésznő Louis Vuitton 2017-es resort kollekciójából öltött magára egy fekete alapon virágmintás darabot, amely a fehér alsószoknyával és a könyökig érő harangujjal egy bajor sörfesztiválon felszolgáló, vagy egy osztrák legelőn teheneket terelgető kislány stílusát idézi. A virágminta egyébként ősszel tovább hódít, a túlzott népies beütés pedig tompítható az éles kontrasztot képező, csillogás gyanánt flitterekkel beborított, fehér betétek elhagyásával.

Alicia Vikander Louis Vuitton Velencei filmfesztivál

Az európai folklór hatás azonban már korábban, egészen pontosan egy évvel ezelőtt is megérintette Aliciat. Akkor ugyanis a francia luxusmárka 2016-os resort kollekciójából való, földig érő, vállán fodorral díszített ruhát választott, amelyet a míder jellegű sziluett kirajzolódása tett igazán hangsúlyossá, a lenvászon hatású anyagra hímzett virágminta pedig oda nem illővé. Itt megjegyzendő, hogy az oda nem illő nem feltétlenül jelenti azt, hogy rossz, csak a helyzethez, alkalomhoz nehezen elképzelhető.

Alicia Vikander Louis Vuitton Velencei filmfesztivál

A filmfesztiválok eleganciája hamar kiszűri az ilyen és ehhez hasonló különcködéseket, a színésznő ezekben a ruhákban egyedül a Mesterségek Ünnepén nem tudna feltűnést kelteni.

Egy igazi outfit-hekus lecsap a részletekre, a beszámolók pedig az Outfitcontrol blogon landolnak! Lájkold az Outfitcontrol Facebook-oldalát, így biztosan nem maradsz le a legjobb húzásokról és a legnagyobb mellényúlásokról!