Az áttetsző anyagból készült ruháknál alapvetően mindig az a probléma, hogy rendkívül ritka esetben képes a jó ízlés határain belül megmutatni az idomokat. A túl vékony textúra minden részletet láttat, a vastagabb pedig elveszíti sejtelmes mivoltát. Nem egyszerű megtalálni az arany középutat, ám úgy tűnik, Elie Saabnak ez is sikerült, nem is akárhogy.

A libanoni tervezőnő kezeinek munkáját dicséri ugyanis az a ruhaköltemény, amelyet Rachel McAdams viselt vasárnap este a Critics' Choice Awardson. Szabása alapján egy egyszerű, földig érő viselet, az anyagválasztásnak köszönhetően azonban igazán különleges darab kerekedett belőle. A 2015/2016-os téli haute couture kollekció részét képező, burgundi színű estélyi exkluzivitását a gyöngyberakás mellett a hálószerű szövött minta áttetszősége adja, amely a színésznő alakjának sziluettjét tárja elénk. A derekát átölelő bársony öv és az arany vállpánt pedig tovább fokozza az eleganciát.

rachel mcadams elie saab haute couture
Kép forrása: httpwww.celebitchy.com

Akadt persze egy-két kritikus szem, akik szerint ez volt az esemény egyik legunalmasabb szettje, ők talán nem figyelték meg elég jól, sem elölről:

rachel mcadams elie saab haute couture
Kép forrása: www.popsugar.com

sem hátulról:

rachel mcadams elie saab haute couture
Kép forrása: www.popsugar.com