A napokban megrendezett 42. People’s Choice Awards gálával megkezdődtek a vörös szőnyeges események, amelyek számtalan ruhaköltemény felvonultatását eredményezik. Bár ez még csak az ízelítő volt, azért itt is szép számmal jelentek meg a film-és zeneipar képviselői, lehetőséget adva ezzel a tervezők alkotásainak bemutatására.

A diszkógömb stílusú ruhák továbbra is aratnak, nincs is ebben semmi meglepő, a csillogás szerves része minden ilyen színvonalú eseménynek. Talán pont ezért akad meg az ember szeme olyan ruhán, ami nem ragyog, vagy legalábbis nem a szó szoros értelmében. Személy szerint engem Lea Michele öltözéke ragadott meg, az oka pedig az, hogy első blikkre felfedeztem benne a Magyar Népmesék legfőbb motívumát képező levélmintát. A mesésen hímzett, gyöngydíszítésű cutout koktélruha Elie Saab 2016-os kollekciójából való, és a Glee sztárján kifejezetten jól mutat.

Kép forrása: http://www.harpersbazaar.co.uk/

Azt nem állítom, hogy a libanoni tervezőnő éppen az Aranyszőrű bárány megtekintésekor kapott ihletet, és ceruzát ragadott, mikor meglátta a piros-fehér galamb által kifütyörészett mintázatot, de kétségtelen tény, hogy van hasonlóság, amely az ezeken a meséken felnőtt emberek szívét megdobogtathatja.

A fekete koktélruha egyébként nemcsak elegáns, de pimaszul szexi is, ugyanis amellett, hogy igen rövid, a fenékrésznél is igazán sokat sejtet.

Kép forrása: http://fashnberry.com/